Verwijderingsmethode

SKINIAL

Wat houdt het tatoeage verwijdering-behandelingsproces in?

Tatoeageverwijdering Skinial gebruikt het natuurlijke afweermechanisme van de huid.

Met onze tatoeageverwijderingsmethode maken we gebruik van de natuurlijke afweerreactie en het genezingsproces van de huid en hiermee dus de tatoeage-inkt volledig te verwijderen uit het lichaam. Met behulp van een micro-pigmentatieapparaat, verwijderen we kleine secties van de epidermis in de vorm van kleine cirkels met een maximumdiepte van 0.3 mm. Door de ontstaande huidbruggen tussen de kringen, vermindert het risico van littekenvorming in vergelijking tot het behandelen van grotere gebieden.

De gepatenteerde verwijderingsvloeistof SKINIAL-EX, gebaseerd op melkzuur, wordt toegepast op het te behandelen gebied. De vloeistof werkt langzaam in op de tatoeage-inkt. Vervolgens reageert deze met de macrofagen die de inkt hebben ingekapseld en beschermd tot op dat moment. De cellen verliezen hierdoor hun kracht en laten het pigment van de tatoeage los. De macrofagen die de inkt hebben ingekapseld en beschermd worden nu erkend door het afweersysteem van het lichaam als een vreemde stof. Deze worden rechtstreeks naar het huidoppervlak gestuurd waar een korst zal ontstaan. Deze korst droogt na een paar dagen op en het behandelde gebied geneest volledig binnen een aantal weken.

Acht tot tien weken na de tatoeageverwijderingsmethode, kan verder worden gegaan met de aangrenzende gebieden. Tot de gehele tatoeage is verwijderd. Na het genezingsproces krijgen de behandelde gebieden hun originele huidkleur terug en wanneer dat is gewenst kan er opnieuw worden getatoeëerd.

Welke voordelen biedt de Skinial behandeling?

Verwijdert alle kleuren inkt

Alle kleuren en -combinaties kunnen worden verwijderd met ons tatoeageverwijderingsproces zonder laser. Dit proces omvat niet alleen gewone tatoeage-inkt, maar ook speciale mengsels en moeilijke kleuren zoals rood.  In bijna alle gevallen kunnen wij in de eerste behandeling alle kleuren verwijderen.

Een lager aantal behandelingen dan bij een andere behandeling, zoals de lasermethode.

In vergelijking met de laser-methode is het aantal behandelingen met Skinial aanzienlijk lager. Kleine tatoeages (maximaal 16 vierkante cm) eisen meestal maar drie tot vier behandelingen, afhankelijk van de vorm van de tatoeage. Daarom is onze tatoeageverwijderingsmethode duidelijk goedkoper dan tatoeageverwijdering door middel van laser.

Er blijven geen bestanddelen achter in het lichaam.

Met de tatoeageverwijderingsmethode van Skinial de tatoeage-inkt verlaat het lichaam via het huidoppervlak en de verwijderingsvloeistof zal binnen een uur volledig worden afgebroken, door de natuurlijke stofwisseling van het lichaam. Er blijven geen verontreinigende stoffen in het lichaam!

Minder pijn.

Tatoeageverwijdering met Skinial is over het algemeen minder pijnlijk dan het tatoeëren zelf.

Wat zijn de verwachte resultaten?

De verwachtingen van cliënten zijn vaak zeer hoog gespannen als het gaat om tatoeageverwijdering. Ze denken dat tatoeages in elke grootte en op elk deel van het lichaam kunnen worden verwijderd, zodat de huid er het zelfde er uit ziet als voor het tatoeëren. Deze verwachting kan niet volledig worden gegarandeerd, ongeacht de gehanteerde methode: een litteken-vrije tatoeageverwijdering kan niet worden gegarandeerd. Hoe de huid zich herstelt na de tatoeageverwijderingsmethode, hangt veel meer af van de huidkenmerken en de genetische conditie van de cliënt evenals de kwaliteit van de tatoeage en de kwaliteiten van de tatoeëerder toentertijd, dan de manier waarop de tatoeage wordt verwijderd.

De huid is een levend orgaan, iedereen reageert dus anders. Een goed resultaat is behaald wanneer u de tatoeage op een afstand van ‘één meter’ niet meer kunt zien. In ons uitvoerige intakegesprek vóór het begin van de behandeling, bespreken we uw verwachtingen en het haalbare resultaat.

Bij de meeste tatoeages die we hebben verwijderd, kon u de voormalige tatoeage niet met het blote oog herkennen. Bij het verwijderen van een kleine tatoeage kunt u na twee à drie behandelingen resultaat verwachten. De huid zal op zijn vroegst na negen tot twaalf maanden terugkeren naar zijn normale stadia. Dit komt door het genezingsproces tussen elke behandeling, die acht tot tien weken duurt. De huid heeft meer tijd nodig om zijn roodheid te herstellen. Een grotere tatoeage heeft duidelijk een langere periode nodig om te verdwijnen. Hoe groter de tatoeage, hoe groter het risico van littekenvorming. De nazorg heeft hier grote invloed op maar ook de kwaliteit van de tatoeage.

Risico’s

De tatoeage-inkt is niet volledig verwijderd:

Het gebeurt zelden dat de tatoeage-inkt na onze behandeling zichtbaar blijft. Er zijn echter goede redenen waarom de natuurlijke afstoting slechts gedeeltelijk werkt en er nog inkt achterblijft in de huid. In de meeste gevallen was de hoeveelheid inkt in de tatoeage zo groot dat slechts een gedeelte kon worden verwijderd. Het is ook mogelijk dat de tatoeage zo diep in de huid was aangebracht dat het niet mogelijk was voor de verwijderingsvloeistof om deze te bereiken. Wanneer de tatoeage gezet is door een professionele tatoeëerder, is dit zelden het geval. De invloed van medicijnen, drugs en plaatselijke verdoving kunnen leiden tot een verminderde afstoting van de inkt tijdens de tatoeageverwijderingsmethode van Skinial.

Een bijzondere situatie is een tatoeage die vooraf is behandeld met een laser. Afhankelijk van de conditie van het subcutane weefsel, kan de huid zijn natuurlijke afstotingsfunctie hebben verloren door gebruik van de laser. Wanneer dit het geval is, is moeilijk te constateren. Sommige mensen hebben na slechts een paar laserbehandelingen volledig gehavend subcutaan weefsel, anderen hebben een goed werkend afstotingsvermogen, zelfs na tien laserbehandelingen. Om dit te bepalen, is het raadzaam te wachten op het resultaat van de patchtest van een enkele/paar cirkel(s) op de huid.

Het doel van een optimaal tatoeageverwijderingsproces zonder laser is om zo dicht mogelijk de visuele indruk te verkrijgen van de normale huid. Dit is afhankelijk van de plek van de tatoeage, huidtype, leeftijd van de cliënt en zijn of haar algemene gezondheidstoestand (roker, gebruik van medicatie, frequente consumptie van alcohol, drugs et cetera). Door deze factoren kan de helingsperiode worden verlengd (tot één jaar) tot het gewenste eindresultaat is bereikt. In vergelijking tot de laser-methode heeft de Skinial methode een veel lagere risico op littekenvorming en pigmenthuidaandoening.